RYBÍZOVÝ KOLÁČ S CUKETOU

Pomeleme 100 g ovesných vloček a 100 g lískových oříšků, v míse promícháme se 100 g žitné mouky, 100 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), lžičkou kypřicího prášku, 80 ml slunečnicového oleje a 150 g najemno nastrouhané cukety. Těsto vtlačíme mokrými prsty do vymaštěného plechu nebo větší koláčové formy a posypeme 450 g červeného rybízu. Dva sáčky pudingového prášku dobře rozmícháme v 600 ml sojového mléka spolu s 50 g rýžového sirupu a nalijeme na rybíz. Pečeme zvolna při 160 stupních asi hodinu. Pokud chceme mít koláč dříve hotový, puding v mléce nejdříve uvaříme. Servírujeme pokapaný datlovým nebo javorovým sirupem. Koláč je velmi chutný.


4 komentáře:

  1. zdravim vas a dekuji za vase recepty, jsou super..chtela jsem se poradit.vzhledem k rocnimu obdobi - co by se hodilo misto rybizu? diky moc, krasne dny, preju, daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, vzhledem k ročnímu období máte na výběr snad akorát jablka a cuketu také vynechat. Pokud z principu nepoužíváte nesezónní suroviny, doporučuji zvolit jiný moučník. Krásný den!

      Vymazat
  2. dekuji za odpoved, ja prave jeste cukety vlastni mam..tak jsem je chtela pouzit..rybiz mam mrazeny..ale si myslim, ze by to bylo moc vody..tak jestli jabka by byla dobra? tech mame hodne..dekuji moc!

    OdpovědětVymazat