BRAMBORY SE ZELENINOU A RÝŽÍ

Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme kousek strouhaného zázvoru a lžičku kari koření. Chvíli společně opékáme a přidáme 200 g nakrájené nebo drobné mrkve, kedluben nakrájený na kostičky a po chvíli i půl kila brambor nakrájených na kostičky a hrst sušených brusinek. Podlijeme asi 150 ml zeleninového vývaru a dusíme dvacet minut. Přidáme celkem 200 g hrášku cukrového i dřeňového a misku čtyřboče (to je takový jakoby špenát z Nového Zélandu, pokud ho nemáte, dejte špenátové listy). Krátce povaříme a zjemníme 100 ml kokosové smetany, prohřejeme. Odstavíme a ochutíme Tamari. Podáváme s dušenou rýží basmati.


Žádné komentáře:

Okomentovat