V míse promícháme 200 g polohrubé bílé mouky, 200 g celozrnné špaldové mouky, 100 g kokosového cukru (či obyčejného cukru), lžičku mleté vanilky, 2 lžíce kypřicího prášku, 100 g hrozinek, 100 g nahrubo nasekaných mandlí, 350 ml sojového mléka rozmíchaného se šťávou z půlky citrónu a 100 g rozehřátého kokosového oleje. Nakonec vmícháme 100 g černého rybízu čerstvého nebo mraženého. Husté těsto navrstvíme do dobře vymaštěné a kokosem vysypané bábovkové formy a pečeme při 180 stupních 45 minut.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
BÁBOVKA S MANDLEMI A RYBÍZEM
Skvělá šťavnatá bábovka plná zdravých chutí! Snědena byla na Farmě Naděje v Dobrovítově 
V míse promícháme 200 g polohrubé bílé mouky, 200 g celozrnné špaldové mouky, 100 g kokosového cukru (či obyčejného cukru), lžičku mleté vanilky, 2 lžíce kypřicího prášku, 100 g hrozinek, 100 g nahrubo nasekaných mandlí, 350 ml sojového mléka rozmíchaného se šťávou z půlky citrónu a 100 g rozehřátého kokosového oleje. Nakonec vmícháme 100 g černého rybízu čerstvého nebo mraženého. Husté těsto navrstvíme do dobře vymaštěné a kokosem vysypané bábovkové formy a pečeme při 180 stupních 45 minut.
V míse promícháme 200 g polohrubé bílé mouky, 200 g celozrnné špaldové mouky, 100 g kokosového cukru (či obyčejného cukru), lžičku mleté vanilky, 2 lžíce kypřicího prášku, 100 g hrozinek, 100 g nahrubo nasekaných mandlí, 350 ml sojového mléka rozmíchaného se šťávou z půlky citrónu a 100 g rozehřátého kokosového oleje. Nakonec vmícháme 100 g černého rybízu čerstvého nebo mraženého. Husté těsto navrstvíme do dobře vymaštěné a kokosem vysypané bábovkové formy a pečeme při 180 stupních 45 minut.
Štítky:
bábovky,
černý rybíz,
mandle,
Moučníky,
vegan
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)

Žádné komentáře:
Okomentovat