CUKEŤÁČKY S MRKVÍ

Tohle je taková zdravější varianta klasických bramboráků, chuťově vynikající 
Najemno nastrouháme 400 g mladé cukety i se slupkou, 400 g mrkve, nakrájíme najemno 1 pórek, 1 cibuli, utřeme 3 stroužky česneku, umeleme 3 lžíce lněného semínka a všechno to promícháme v míse. Osolíme, vmícháme 2 lžíce oleje, 150 g hladké kukuřičné mouky a 3 lžíce lahůdkového droždí. Necháme hodinku odležet a pak tvarujeme placičky, které pečeme na plechu s pečicím papírem při 220 stupních asi půl hodinky. Ideální přílohou je salát.

1 komentář:

  1. Dobrý den paní Francová, zdravím Vás do Svatojánu a přeji krásné léto :)

    Chci Vám poděkovat za Váš inspirativní blog a také za tento recept, který mě úplně nadchnul!Kombinace mrkve a cukety je skvělá, placičky skutečně připomínají bramboráčky:)) Taky se mi líbí, že se cukeťáčky pečou, a ne smaží.

    Vaše bylinková kuchařka (knížka) mi mimo jiné dělá radost celé letošní léto, je plná zajímavých informací o našich českých léčivkách, které mi ve většině herbářů tolik schází, a navíc doplněná Vašimi úžasnými, osobitými malůvkami.
    Děkuju za to moc ☺ Ať se Vám daří co nejlépe.
    J. Svobodová

    OdpovědětSmazat