JAHELNÁ POLÉVKA S KOPREM A HOUBAMI

Skvělá a velmi zdravá polévka, doporučuji!
Na lžíci oleje zpěníme dvě nakrájené naťové cibulky, přidáme velkou hrst sušených hříbků, 100 g vroucí vodou spařených jahel, 2 nahrubo nastrouhané mrkve a zalijeme 1,2 l vody. Osolíme a vaříme 25 minut. Odstavíme, vmícháme misku čerstvého sekaného kopru, 1 - 2 lžíce kvašené zeleniny (je lhostejné, o jaký druh se jedná, jde o kyselou chuť a výživové benefity) a 1 lžíci hrachového misa (nebo jiného světlého misa).


1 komentář:

  1. A hodně mne zaujala tahle polévka.Jako dítě jsem fakt neměla ráda kopr a ted bych se po něm zbláznila.Do polévky jsme ho nikdy nezkoušeli,takže určitě ráda zkusím takovou dobrotu.

    OdpovědětVymazat