HOUBOVÉ RIZOTO S MANGOLDEM

Sušené houby namočíme na hodinu do studené vody, propláchneme a v čisté vodě vaříme 10 minut. Houby slijeme, ale vodu uchováme.
Na dvou lžících másla necháme změknout dvě pokrájené cibule a tři stroužky česneku nakrájené na plátky, přidáme 200 g na plátky nakrájených žampionů, pět minut opékáme, přidáme povařené sušené houby a 200 g propláchnuté kulaté rýže. Ještě chvíli mícháme nasucho a potom vlijeme 200 ml bílého vína, necháme odpařit, zalijeme hrníčkem vývaru z hub a opět necháme odpařit, postupně přiléváme po sběračkách celkem 600 – 700 ml zeleninového vývaru a dusíme do měkka. Rýže se nesmí rozvařit. Nakonec vmícháme 400 g spařeného mangoldu (nebo špenátu) a je hotovo. Můžeme posypat parmazánem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat