PUNČ Z ÁRONIE
Nejlepší věc na zimní večery, kdy v kamnech skučí meluzína a vy čtete nějakou báječnou knížku, třeba Terror od Simmonse, protože to opravdu potřebujete zahřát nejen na těle, ale i na duši
2 litry plodů áronie (černé jeřabiny) propláchneme vodou a necháme okapat. Vsypeme je do velkého hrnce, zasypeme 1,5 kg cukru, zalijeme 750 ml kvalitního bílého vína a 100 ml rumu. Na ochucení přidáme svazek čerstvé máty, lžíci mleté skořice a 8 roztlučených hřebíčků. Vaříme za občasného míchání půl hodiny, vyjmeme mátu, plníme do vyvařených lahviček a dále už nesterilujeme. Z tohoto množství získáme asi 2 a půl litru produktu.
Na hrnek punče dáme 1 – 2 polévkové lžíce áronie, zalijeme vroucí vodou a ozdobíme plátkem citrónu. Po dopití plody vyjíme lžičkou.
více ZDE
To zní moc dobře. Právě u nás probíhá sklizeň, takže zkusím. Děkuji ta tip :-)
OdpovědětVymazat