ZELENINOVÉ OMELETY

Rozšleháme 250 ml osoleného mléka, 5 vajec a 100 g polohrubé mouky a necháme nejméně dvě hodiny odpočívat, mouka nasákne mlékem a vejci a omelety budou znatelně nadýchanější! Z tohoto množství uděláte 5 - 6 omelet. 
Omelety můžeme dělat s nejrůznějšími přísadami, podle osobních preferencí. Já měla hrášek, fazolky, ačokču, černé olivy, cuketu a koktejlová rajčátka s bazalkou. Můžete ale udělat omeletu třeba se sušenými rajčaty, kukuřicí, paprikou nebo lilkem.
Na lžíci olivového oleje necháme změknout půlku cibule pokrájené na půlkolečka a stroužek pokrájeného česneku. Přidáme zeleninu, trochu osolíme, okořeníme pepřem, chilli paprikou a podobně a chvíli opékáme, aby zezlátla a změkla. Vlijeme přibližně 100 ml těsta a osmahneme po obou stranách.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat