Trochu upravený recept podle Maškrtnice, ale doufám, že jsem to podstatný zachovala
Jsou vynikající!
Rozmícháme dohladka 10 g čerstvého droždí ve 340 g vody. Nalijeme směs do mísy, vmícháme 40 g strouhané mrkve (je to asi jedna malá mrkvička), 300 g hladké mouky, 200 g celozrnné mouky a rychle uhněteme hladký bochánek. Mísu zakryjeme a necháme 20 minut odpočinout. Potom přidáme 10 g cukru, 8 g soli a pěkně rukou prohněteme, nakonec přidáme 30 g olivového oleje a zpracujeme do hladkého, mastného bochánku, který necháme v zakryté míse v chladničce odpočívat do druhého dne.
Druhý den ještě jednou prohněteme, rozdělíme na 16 stejných dílů, vytvarujeme bochánky (balíme je jako ranečky, spojovanou stranou dolu)a necháme je na plechu vyloženém pečicím papírem a navlečeném do velkého igelitového sáčku vykynout na dvojnásobnou velikost, trvá to asi hodinu a půl.
Svaříme 50 ml vody a 6 g jedlé sody a bochánky mašlovačkou potřeme (je to kvůli zlaté barvě). Posypeme je sezamem a pečeme v troubě vyhřáté na 230 stupňů asi 10 – 15 minut.
více TADY
Žádné komentáře:
Okomentovat