PEČENÉ TOFU S HRACHOVOU KAŠÍ A ZELNÝM SALÁTEM

Nic pro slečinky 
Večer namočíme 350 g žlutého loupaného hrachu a druhý den ho uvaříme doměkka. Slijeme ho a rozmixujeme nebo prolisujeme přes síto. Na oleji osmahneme cibuli a dva stroužky česneku, vmícháme hrách, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Můžeme zahustit strouhaným chlebem, houskou nebo hrachovou moukou.
400 g bílého tofu nakrájíme na kostky, promícháme se dvěma lžícemi sojové omáčky, dvěma lžícemi oleje, dvěma utřenými stroužky česneku, 1 nakrájenou cibulí, lžičkou drceného kmínu a lžičkou Solčanky nebo jiného podobného koření. Podlijeme trochou vody a pečeme na 200 stupňů asi půl hodiny, dokud nezrůžoví.
300 g kysaného zelí promícháme s jedním nahrubo nastrouhaným jablkem, najemno nastrouhanými třemi menšími mrkvemi, jednou petrželí a jedním malým celerem, nakrájenou cibulí a třemi lžícemi kysané smetany. Nakonec vmícháme 4 lžíce čerstvého nasekaného kopru.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat