Pravé drbáky se dělají bez mouky, takže to je ten pravý recept pro vás, kteří mouku nemůžete. Drbáky jsou měkké konzistence, ale nesmí být mazlavé, chuťově jsou výtečné.
1,5 kg brambor oloupeme a najemno nastrouháme. Dáme je do síta vykapat a potom ještě ze všech sil vymačkáme vodu, nejlépe v ubrousku. Je to důležité, jinak budou drbáky mazlavé. Dalších 1,5 kg brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme najemno nebo umeleme na masovém strojku. Obojí brambory promícháme, osolíme a zpracujeme tuhé těsto, ze kterého děláme kulaté knedlíky velké asi jako tenisáky. Z tohoto množství uděláte 14 drbáků. Zavařujeme je do vroucí dobře osolené vody a vaříme do té doby, dokud nevyplavou na hladinu. Na talíři je ochutíme dozlatova osmahnutou cibulkou a jako přílohu podáváme červené zelí: menší hlávku červeného zelí nakrájíme na nudličky, podlijeme 400 ml červeného vína, osolíme, přidáme lžičku fenyklu a dusíme ne úplně doměkka, zelí by mělo chroupat. Hotové zelí promícháme s jednou velkou červenou cibulí nakrájenou na kostičky, dvěma lžícemi třtinového cukru, 4 lžícemi jablečného octa a jednou velkou sterilovanou okurkou nastrouhanou nahrubo. Případně dosolíme.
více ZDE
To vypadá skvěle, díky moc za inspiraci!!
OdpovědětVymazat