PEČENÉ BRAMBORY SE ZELÍM

Brambory nakrájíme na kostky, můžeme je předem trochu povařit, ale nemusíme, já mám raději, když se pečou syrové. Dáme je do pekáčku, pokapeme olejem, osolíme, přidáme utřený česnek, okořeníme pepřem a bylinkami (tymián, šalvěj, dobromysl..) a upečeme dokřupava.
Půl hlávky zelí nakrájíme na nudličky, v míse důkladně promačkáme se lžičkou soli, zelí zkřehne. Nakrájíme hlávku ledového salátu a přidáme ho k zelí. Vše promícháme se zálivkou připravenou ze 4 lžic olivového oleje, 4 lžic bílého jogurtu, 4 lžic jablečného octa, 2 lžic medu, čerstvě mletého pepře, trochy soli (nezapomeneme, že v zelí už sůl je), kopru, estragonu a pažitky.
Salát vám určitě zbude k večeři, ale to nevadí, ne? 



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat