KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Nemohu uvěřit, že květákovou polévku jsem ještě nezařadila mezi polévky, vařím ji už přes dvacet let pořád stejně a patří k těm nejoblíbenějším a nejjednodušším. 
Ve velkém hrnci rozpustíme 50 g másla, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, vsypeme 70 g hladké mouky a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Vlijeme 2 litry vody, rozšleháme dohladka, přidáme 1 kg květáku a za občasného zamíchání vaříme doměkka. Květákové růžičky částečně rozmačkáme šťouchadlem na brambory, osolíme, okořeníme pepřem, lžící lahůdkového droždí, polévkovým kořením, případně bylinkami. Na talíři sypeme tradičně osmaženými houskovými nebo chlebovými kostičkami.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat