KASHA S HLÍVOU

Dnes je světový den veganství, tak uvaříme něco veganského, samozřejmě. 
Kasha je tradiční jídlo z jihoruské stepi, patrně židovského původu. Kdysi kasha představovala pokrm z pohanky, později se pojem kasha vžil ve slovanské Evropě pro jakoukoliv obilnou kaši. Tohle je množství pro dvě osoby.
150 g světlé pohanky upražíme nasucho na pánvi a uvaříme ji v 300 ml zeleninového vývaru a okořeníme bylinnou solí.
Na olivovém oleji osmahneme cibuli a přidáme 300 g hlívy pokrájené na proužky. Hlívu usmažíme, nedusíme. Pokud pustí vodu, přidáme ji k pohance. K usmaženým houbám přidáme 100 g špenátu , krátce podusíme, okořeníme pepřem a ochutíme bylinkovou solí.
Na talíř narovnáme kashu vytvarovanou do šálku, okolo dáme nasekanou rukolu a navrch houby se špenátem.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat