KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY S POHANKOU

Hlávku kadeřavé kapusty, dvě velké mrkve, dvě cibule a čtyři stroužky česneku nadrtíme nadrobno v robotu nebo kapustu umeleme, mrkev nastrouháme a cibuli s česnekem nadrobno nasekáme. 200 – 300 g pečiva (já měla irský chléb) nakrájíme na kostičky a promícháme se 3 – 5 vejci. Přidáme k zelenině, osolíme a zahustíme podle potřeby jemnými ovesnými vločkami a lahůdkovým droždím. Tvoříme placičky, které pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů na plechu vymaštěném olejem po obou stranách dozlatova.
400 ml světlé pohanky vypereme v cedníku a nasypeme ji do 800 ml vroucí osolené vody. Přidáme dvě lžíce domácího polévkového koření a tři minuty povaříme. Zabalíme do deky a do peřiny a necháme dvě hodiny nabobtnat. Vmícháme dvě lžíce olivového oleje a tři naťové cibulky, případně dosolíme.
Kdo pohance neholduje, může samosebou zvolit jako přílohu klasickou bramborovou kaši. Podáváme se salátem.



více ZDE

1 komentář:

  1. Dííííky za inspiaci - karbebátky jsou již upečeny a pohanka odpočívá pod duchnou. Je to oběd na zítra, ale 3 karbošky už padly za vlast...☺

    OdpovědětSmazat