TATIN DE POIRES

Hruškový obrácený koláč, vynikající, leč nedietní 
4 pěkné pevné hrušky oloupeme, rozpůlíme a opatrně vykrojíme jádřinec. Vložíme je v jedné vrstvě do širokého rendlíku, zalijeme vodou a vaříme 3 – 4 minuty. Necháme okapat a vychladnout a nakrájíme ozdobně na tenké plátky tak, aby u stopky zůstaly půlky hrušek vcelku a nerozpadly se. Vodu z hrušek nevyléváme, můžeme jí zalít třeba bylinkový čaj.
4 lžíce medu necháme zkaramelizovat v rendlíku se silným dnem, nalijeme jej do vymaštěné koláčové formy a narovnáme na něj hrušky plochou stranou nahoru.
100 g medu ušleháme do světlé, krémovité pěny se dvěma velkými vejci, postupně vmícháme 180 g hladké mouky a dvě lžičky kypřicího prášku. Nakonec do směsi zapracujeme 130 g másla utřeného do pěny. Hotové těsto navrstvíme na hrušky a pečeme asi 50 minut na 180 stupňů. Koláč necháme vychladnout a potom vyklopíme.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat