FAZOLOVÝ SALÁT S BYLINKAMI

Večer předem namočíme 200 g bílých fazolí, druhý den vodu vyměníme a uvaříme je doměkka, ale aby se nerozpadaly.
Na dvou lžících olivového oleje necháme zesklovatět cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme okapané uvařené fazole, osolíme a trochu osmahneme. Přendáme do keramické mísy a zalijeme 4 lžícemi vychladlého vinného octa, ve kterém jsme prve svařili půl lžičky estragonu. Přidáme 1 tlučený hřebíček, čtvrt lžičky tlučeného koriandru a špetku mleté skořice, dobře promícháme, utřeme stroužek česneku a přidáme ho k fazolím spolu s miskou čerstvých bylinek (já měla část zmražených): petrželky, celerové natě, vopichu, kopru. Na jaře můžeme přidat i mladé kopřivy, bršlici nebo šťovík. Nakonec vmícháme velkou hrst nahrubo sekaných vlašských ořechů a 4 lžíce zakysané smetany. Necháme pár hodin odležet a podáváme jako večeři s černým chlebem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat