Lahodný koláč nezaměnitelné chuti, věřte, že je opravdu skvělý!
Ze 100 g pohankové mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, špetky soli, 80 g třtinového cukru, 2 lžic karobu a 80 g slunečnicového oleje zpracujeme těsto. Polovinu těsta prsty vtlačíme do vymaštěné koláčové formy. Uvaříme 100 g oloupané cukrové řepy, najemno ji nastrouháme a vodou z ní (cca 100 ml) spaříme 100 g mletého máku. Mák promícháme s řepou, dvěma lžícemi medu a 30 g hrozinek. Tuto směs navrstvíme na těsto a posypeme 400 g červeného rybízu. Povrch posypeme zbytkem těsta, do kterého jsme přidali tři lžíce mouky. Pečeme na 200 stupňů 25 minut.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat