TOUSTOVÝ CHLÉB

Saša má ráda toustový chleba a od té doby, co pečivo nekupuju, což je už skoro dva roky, ho neměla. Tak jsem jí slíbila, že ho zkusím upéct. Mně chutnal moc ještě teplý s domácím máslem a rajčetem.
V míse promícháme 400 g hladké bílé mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, lžičku soli, dvě lžičky cukru, lžičku a čtvrt instantního droždí, 5 lžic olivového oleje, 100 g tvarohu, 150 ml vlažné vody a 100 ml vlažného mléka. Dobře zpracujeme a necháme v teple hodinu kynout, potom přemístíme do vymaštěné chlebové formy a necháme v teple ještě půl hodiny dokynout. Pečeme 40 minut ve formě na 240 stupňů, pak chleba vyklopíme vzhůru nohama na plech a dopečeme ještě deset minut, aby se udělala kůrka ze všech stran.



více ZDE

1 komentář:

  1. Moc diky za tenhle recept. Prestehovali jsme se do Kanady a zatimco my dospeli nedame dopustit na poctivy kvaskovy chleba (kvasek je taky cesky imigrant) nase deti chteji nasladly toustak, jako maji spoluzaci.

    OdpovědětVymazat