DUŠENÁ ZELENINA S OVESNÝMI KNEDLÍKY

Na lžíci přepuštěného másla osmahneme pokrájenou cibuli, stroužek česneku a lžíci sekaného rozmarýnu a šalvěje, přidáme 400 g na kolečka nakrájené mrkve, 400 g hrášku, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a pepřem, podlijeme 250 ml mléka a dusíme 10 minut do poloměkka. Vmícháme 200 ml zakysané smetany rozmíchané se dvěma lžícemi celozrnné mouky a ještě krátce povaříme.
Nakrájíme na kostičky 200 g pečiva, smícháme se 100 g ovesných vloček, 100 g polohrubé mouky, 50 g najemno nakrájeného pórku, solí a lžící kypřicího prášku. Rozkvedláme 200 ml mléka s jedním vejcem a rozmícháme těsto na knedlíčky. Pokud je řídké, přidáme trochu mouky, pokud husté, přidáme mléko. Tvarujeme menší koule (průměr 5 cm), které zavařujeme do vroucí slané vody. Vaříme pět až osm minut od vyplavání. Z tohoto množství je asi 20 knedlíků.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat