SKOŘIČÁKY

Z půl kila polohrubé mouky, 35 g čerstvých kvasnic, lžičky cukru, 150 ml mléka, 2 celých vajec, 100 g rozpuštěného másla a špetky soli zpracujeme obvyklým způsobem kynuté těsto a dáme na hodinu do tepla pod utěrku vykynout. 
Vykynuté těsto na vále krátce prohněteme a rozválíme na silnější plát, který potřeme rozpuštěným máslem, posypeme třtinovým cukrem a skořicí, pokapeme máslem, smotáme pevně do závinu a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíky, které namočíme spodní stranou do mouky a klademe vedle sebe na vymaštěný plech. Necháme 15 minut kynout a pečeme na 160 stupňů 20 - 30 minut, nesmí zhnědnout, musí zůstat světlé! Po vytažení z trouby okamžitě vyklopíme na tác, jíme nejraději tentýž den.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat