JABLEČNÝ SVÍTEK

Nadýchaný a jemný jablečný moučník.
Deset až dvanáct jablek oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky na plech vymaštěný máslem. V míse vyšleháme dohladka 4 celá vejce, 250 ml mléka, 100 g třtinového cukru, 1 lžičku skořice, 1 lžíci strouhané citrónové kůry, 1 lžíci rumu, 125 g polohrubé a 125 g hladké mouky a 2 lžičky kypřicího prášku. Těstíčko, které má být zhruba stejné hustoty jako na omelety, nalijeme na jablka, řádně plechem zatřeseme, aby se těstíčko dostalo až na dno a pečeme zvolna na 150 stupňů asi hodinu, musí se dobře propéct a jablka musí změknout. Krájíme na čtverce a cukrujeme.



více jablečných moučníků najdete ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat