LASAGNE S AČOKČOU

Konečně se nám povedlo vychytat na strojku přípravu těstovin. Musíte placku těsta několikrát za sebou projet na nejsilnější mezeru, vždycky přeložit napůl a znova a znova, potom postupně ztenčovat mezeru mezi válci až máte požadovanou sílu plátu. Taky pomohlo, když jsem nechala těsto odpočinout pár hodin před válením.
Ze 300 g hladké mouky, špetky soli a 3 celých vajec zpracujeme tuhé těsto, vyválíme dotenka, necháme chvíli proschnout a nakrájíme na pláty (lasagne).
Na třech lžících oleje necháme změknout dvě pokrájené cibule a tři stroužky česneku, přidáme 400 g ačokči (nebo 200 g zelené papriky a 200 g salátové okurky) nakrájené na proužky, 150 g propláchnuté červené čočky, půlku květáku rozebraného na růžičky a pár minut restujeme. Zalijeme 7 rajčaty rozmixovanými na pyré nebo nakrájenými nadrobno, podlijeme 200 ml suchého vína a 200 ml vody, osolíme, okořeníme dobromyslí a šalvějí a dusíme 10 - 15 minut.
Na dno vymaštěné zapékací misky dáme trochu zeleninové omáčky, poklademe lasagnemi a takto vrstvíme. Poslední vrstva je omáčka, kterou posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme 30 minut na 200 stupňů. Podáváme se salátem.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat