ZELENINA V KOKOSOVÉ OMÁČCE

Hlávku květáku rozebereme na růžičky, čtyři mrkve očistíme, podélně přepůlíme a šikmo nakrájíme asi na dvoucentimetrové kousky. V pánvi WOK přivedeme k varu asi 750 ml vody a zeleninu v ní povaříme čtyři minuty. Slijeme a necháme okapat.
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla ghí a osmahneme na něm kousek čerstvého nastrouhaného zázvoru, lžičku kurkumy, čerstvě mletý pepř a lžičku drceného římského kmínu. Přidáme povařenou zeleninu, menší cuketu pokrájenou na špalíčky a 4 jarní cibulky nakrájené na kousky. Osolíme a opékáme 4 minuty, vmícháme 100 ml kokosového mléka a tři lžíce citrónové šťávy. Necháme projít varem. Podáváme s rýží basmati.


více ZDE

3 komentáře:

  1. ahoj, chtěla bych se zeptat jaké používáš kokosové mléko. já vyzkoušela různé a nejraději bych vařila s mlékem od alnatury, ale to je v plechovce oddělené na tuk a vodu, špatně se s ním potom pracuje.
    díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, nemám oblíbenou značku, koupím takové, na jaké narazím. Oddělená voda a smetana jsou podle mě výhodné, někdy potřebuju spíš smetanu a když chci mít mléko tekutější, prostě obě složky společně dobře rozšlehám.

      Vymazat