ČESKÉ ROSTLINNÉ SÝRY ZVANÉ RÝSY

Celá léta, vlastně od roku 2014, kdy jsem přestala jíst mléko a mléčné výrobky, zkouším nejrůznější rostlinné alternativy sýrů. Vyzkoušela jsem jich opravdu velké množství, ale tyhle jsou pro mne hotovým zjevením! Složení je báječné, chuť je naprosto dokonalá, výběr neuvěřitelný a navíc jsou ryze české, a to se počítá! Ochutnávám a zkouším postupně rovnou několik druhů rýsů a pokaždé, když si řeknu: „Tak tenhle je fakticky ze všech nejlepší“, ten další mu to prvenství vezme. Máme vyzkoušenou asi polovinu z toho, co vidíte na fotce, a žádný z těch zázraků nemá chybu. Zatím mě ale nejvíc uchvátily kešu rýsy, to je blaho v puse.

Postupně je jíme jen tak samotné nebo s nimi zkouším vařit různá zapečená jídla, těstoviny, pizzu nebo omáčky.
V Rýsárně můžete koupit jak rýsy tvrdé, ke strouhání, na způsob goudy či parmazánu, rýsy měkké na namazání na rohlík či pro zjemnění omáček, rýsy na způsob mazzarelly, syrečků, nivy či uzené rýsy ochucené bylinkami. Já jsem z nich prostě unešená.

Žádné komentáře:

Okomentovat