Na dvou lžících rozehřátého másla necháme změknout jednu cibuli, dva stroužky česneku a kousek nastrouhaného zázvoru. Přisypeme lžičku červené papriky, nahrubo nastrouhanou zeleninu: 3 mrkve, kousek celeru, 1 petržel, 1 kedluben a nakrájenou půlku hlávky mladého zelí. Zalijeme 350 ml rajčatové šťávy (mám domácí) a 1 a půl litry vody. Propláchneme 50 g rýže a přidáme ji do polévky. Osolíme a vaříme 15 – 20 minut, zelenina se nesmí rozvařit, musí zůstat křupavá. 1 vejce rozšleháme se dvěma lžícemi smetany a vlijeme do polévky. Necháme srazit a podáváme sypané pažitkou a s chlebem.
více vegetariánských polévek najdete na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu
Žádné komentáře:
Okomentovat