VEGETARIÁNSKÝ SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Nejdříve uvaříme dva balíčky sojových kostek (já měla pouze nudličky, ale kostky se hodí lépe) půl hodiny v zeleninovém vývaru se lžící mleté papriky. Na 4 lžících oleje necháme zesklovatět 3 velké pokrájené cibule a 3 stroužky česneku, přidáme lžíci červené papriky, lžičku kmínu, půl lžičky pepře a 1 bobkový list. Vmícháme uvařené a scezené sojové maso (vývar nevyléváme, guláš jím podlijeme), 500 g kysaného zelí, jednu červenou a jednu oranžovou papriku pokrájenou na kostičky a konzervu loupaných rajčat nakrájených na kostky. Osolíme, podlijeme trochu vývarem a dusíme, dokud zelí nezměkne, trvá to asi půl hodiny. Odstavíme a vmícháme 250 ml zakysané smetany (vegani vynechají), případně dosolíme. Podáváme s tradiční maďarskou přílohou – vařenými krupkami nebo s chlebem, knedlíkem nebo drobnými těstovinami.


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat