ZELENINA PO KAŠMÍRSKU

Na třech lžících oleje zvolna osmahneme dvě lžíce strouhaného čerstvého zázvoru a koření: 1 lžíce drceného římského kmínu, 1 lžička kari, 1 lžička drceného koriandru, ½ lžičky drceného kardamonu, ½ lžičky mleté skořice a ½ lžičky drceného pepře. Přidáme asi 8 malých nových brambor rozkrojených napolovic, podlijeme sběračkou vody a dusíme 10 minut. Přidáme jeden květák rozebraný na malé růžičky a dusíme dalších 10 minut. Nakonec přidáme 400 g mraženého hrášku, který jsme předem zalili vroucí vodou a nechali okapat a 200 ml bílého jogurtu. Krátce povaříme, osolíme a na talíři sypeme nahrubo sekanými nasucho praženými mandlemi.


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat