Famózní dobrota!
Ze 125 g polohrubé mouky, špetky soli, rovné lžičky kypřicího prášku, 50 g másla a 2 lžic studené vody zpracujeme těsto, které vtlačíme do malé dortové formy (20 cm), propícháme vidličkou a dáme na hodinu odpočinout do chladna.
Metlou rozšleháme 40 ml silné černé kávy, 40 ml smetany ke šlehání, 1 vejce, 1 žloutek, 50 g cukru, 1 lžíci kukuřičného škrobu a půl lžičky skořice. Tři větší hrušky oloupeme a nakrájíme na tenoučké plátky.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a vychlazený korpus 15 minut předpečeme. Necháme ho trošku zchladnout a povrch posypeme 30 g mandlových lupínků, poklademe hruškami, zalijeme krémem a nakonec posypeme 20 g mandlových lupínků. Vrátíme do trouby a dopečeme ještě půl hodiny.
více moučníků najdete na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu v albu Moučníky
Žádné komentáře:
Okomentovat