800 g bobulovitého ovoce (rybízu a malin) částečně rozmačkáme šťouchákem na brambory, posypeme 100 g cukru a necháme nejméně dvě hodiny stát. Potom přilijeme 100 ml vody, šťávu z 1 citrónu a ovoce rozvaříme. Ve 100 ml vody rozmícháme 10 g agaru a ve 300 ml vody rozmícháme dva sáčky ovocného pudingového prášku. Obojí přilijeme k ovoci a dvě minuty povaříme.
Dno dortové formy vyložíme piškoty, potřeme třetinou ovocné hmoty, opět narovnáme vrstvu piškotů (můžeme použít kakaové), potřeme ovocem a třetí vrstvu piškotů potřeme zbytkem ovoce a uhladíme. Po vychladnutí dáme do chladničky ztuhnout, nejlépe do rána. Druhý den ušleháme šlehačku se ztužovačem a ozdobíme jí ztuhlý moučník. Povrch postrouháme bílou čokoládou.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat