Dobrý je slabý slovo
Do hrnce nalijeme ½ l mléka, přidáme půl lžičky mleté vanilky, půl lžičky mletého kardamonu, 60 g másla a přivedeme k varu. Vsypeme 80 g krupice a pět minut vaříme na hustou kaši, kterou vlijeme do mísy a smícháme se 100 g krájených sušených meruněk, 100 g hrozinek a 5 žloutky. 5 bílků ušleháme na tuhý sníh spolu se 70 g moučkového cukru a vmícháme ho do krupicové kaše. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme cukrem, vlijeme těsto a pečeme na plechu s vodou v troubě vyhřáté na 200 stupňů 40 minut.
500 g rybízu odšťavníme (můj nový odšťavňovač Eta odšťavňuje i rybíz, ač to výrobce nedoporučuje), přidáme 40 g cukru, 4 lžíce grenadiny nebo ovocného sirupu, 1 lžíci kukuřičného škrobu a servírujeme přelité přes krupicový moučník. Zdobíme čerstvou mátou.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat