NEPEČENÝ JAHODOVÝ MOUČNÍK

Tenhle recept z práškové šlehačky jsem našla v jednou starém bolševickém sešitě s recepty, zkusila jsem ho a musím říct, že je to velmi snadné a velmi dobré. Nevím, jak velkou roli v tom všem hraje ta prášková smetana, ale myslím, že z čerstvé by to bylo stejné, pokud bych použila ztužovač, a určitě zdravější, protože bez éček. 
Ušleháme jednu šlehačku v prášku podle návodu, smícháme se dvěma kelímky zakysané smetany a vanilkovým cukrem. Menší dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Na dno rozetřeme třetinu směsi, na ni naskládáme dětské nebo cukrářské piškoty, na ty další třetinu směsi, opět piškoty, na ně jahody a zakončíme zase smetanovou směsí. Povrch uhladíme, posypeme kokosem a kakaem a necháme několik hodin v chladu ztuhnout.


více moučníků najdete TADY

Žádné komentáře:

Okomentovat