EXOTICKÁ ČOČKA

100 % vegan
Večer předem namočíme 150 g čočky do studené vody, druhý den propláchneme, scedíme, zalijeme 300 ml bílého vína, přidáme bobkový list a lžičku granulovaného zeleninového vývaru nebo polévkové sušené zeleniny a vaříme doměkka (asi hodinu).
V hluboké pánvi na 50 ml oleje pozvolna osmahneme dvě velké cibule pokrájené nadrobno, přidáme dvě červené papriky nakrájené na kostičky a dva pórky nakrájené na tenká půlkolečka. Osolíme, zakryjeme pokličkou a dusíme, dokud zelenina není měkká tak, jak ji máme rádi (my ji máme rádi křupavou). Vmícháme dva ne příliš měkké banány pokrájené na kolečka a odstavíme.
V hrnečku zahřejeme 160 ml kokosové smetany, vmícháme sůl, čerstvě mletý pepř a kari koření. Čočku na talíři zalijeme dvěma lžícemi omáčky, zeleninu posypeme strouhaným kokosem. Je to neobvyklá, ale chutná kombinace, zkuste ji.





více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat