BROSKVOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM

Vynikající je hlavně čerstvě vytažený z trouby.
Do vymaštěné dortové formy vtlačíme ¾ drobenky zhotovené z 200 g polohrubé mouky, 70 g třtinového cukru, 100 g másla a dvou lžiček kypřicího prášku. Na drobenku navrstvíme tvarohovou náplň: utřeme 500 g tvarohu s 200 ml smetany, 3 žloutky, 2 lžícemi kukuřičného škrobu, lžící rumu a 80 g moučkového cukru, nakonec vmícháme sníh ze tří bílků. Na tvaroh narovnáme oloupané půlky broskví, posypeme hustě mandlovými lupínky a zbytkem drobenky. Pečeme 40 minut na 200 stupňů.


více ZDE

3 komentáře:

  1. Prosím, smetanou je myšlena smetana ke šlehání? A v jakém stavu? Ušlehaném, či nikoliv? Díky .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smetana neušlehaná a může být méně i vysokoprocentní, ta vám zaručí smetanovější chuť, ale není to podmínka, záleží čistě na vás.

      Vymazat
  2. Výborné, jen jsem použila nektarinky a vyhnula se tak loupání 🙂

    OdpovědětVymazat