DEODORANT Z KOKOSOVÉHO OLEJE

Veškeré nádobky a pomůcky opláchneme vroucí vodou. Ve vodní lázni rozehřejeme 100 g kokosového oleje, vmícháme 10 kapek tea tree oleje, 50 g jedlé sody a 50 g bramborového škrobu. Dobře rozmícháme, naplníme do nádobky a po ztuhnutí roztíráme do podpažní jamky.


více ZDE

12 komentářů:

  1. Dobrý den, deodorant jsem si včera vyrobila, má příjemnou nenásilnou vůni. Jen nevím, jestli je správně, že jsou v něm cítit zrníčka jedlé sody - to je trochu nepříjemné při roztírání. Nevím, jestli jsem třeba neměla zahřát kokosový olej na vyšší teplotu, že by se soda lépe rozpustila... Zahřála jsem ho jenom tak, aby byl tekutý, což byl odhaduji už při cca 40°C. Děkuji za radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, soda bude vždycky trochu "drhnout", zvyknete si :)

      Vymazat
  2. Dobrý den, mám dva dotazy: K čemu je tam soda? A myslíte, že kukuřičný škrob bude také fungovat? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. soda je tam kvůli pohlcování pachů, je tam nezbytná, jinak deodorant nebude fungovat, bramborový škrob působí blahodárně na pleť, ale kukuřičný je možné také použít

      Vymazat
  3. Funguje to vyborne. Dakujem za recept!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už skoro tři roky nic jiného nepoužívám, je to opravdu supr :)

      Vymazat
  4. Dobrý den, můžu se zeptat, jaké množství cca deodorantu to je? Děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 100 + 50 + 50 = 200. Zákon o zachování hmotnosti je neoblomný :-). Přeji krásné svátky a děkuji za inspirativní blog!

      Vymazat
  5. Konečně jsem se dostala k výrobě domácího deodorantu a už nechci jiný O:-) jen místo teatree oleje jsem použila šalvějový (zabraňuje tělesnému zápachu), děkuji za inspiraci :))

    OdpovědětVymazat