BÍLÁ ČESNEKOVÁ POLÉVKA

Ručím vám za to, že vám bude chutnat!
Na dvou lžících másla pět minut opékáme dvě pokrájené cibule, přihodíme dva stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a opékáme ještě minutu, jen tak, aby česnek nezhnědl. Přidáme 200 g oloupaných brambor nakrájených na kostičky a zalijeme 300 ml zeleninového vývaru a 500 ml mléka. Osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a vaříme asi 15 minut, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidáme jeden utřený stroužek česneku a rozmixujeme dohladka. Už nevaříme. 
2 stroužky česneku zlehka osmahneme na olivovém oleji. Polévku na talíři jím ozdobíme spolu s řeřichou.


více ZDE

2 komentáře:

  1. bylo to moc dobré...měli jsme veganskou variantu - slunečnicový olej místo másla a naředěnou ovesnou smetanu místo mléka :) díky

    OdpovědětVymazat