ČERVENÁ QUINOA S FAZOLKAMI

Výtečný salát, který poslouží i jako lehký oběd.
150 g červené quinoy proláchneme v cedníku vroucí vodou, zbavíme ji tak stop hořkosti. Vložíme ji do hrnce, zalijeme 300 ml vody, osolíme a zvolna vaříme asi 20 minut, dokud se všechna voda nevsákne. 
300 g zelených osolených fazolek vaříme deset minut v páře a vmícháme ke quinoe. Do mixéru vložíme 1 – 2 stroužky česneku, svazek petrželky, svazek pažitky, 1 lžíci olivového oleje, 2 lžíce lahůdkového droždí, šťávu z poloviny citrónu, 1 lžíci jemnějšího misa, 2 lžíce tahini pasty a 50 ml vody. Rozmixujeme dohladka a pokud je třeba dosolíme. Krásně zelenou omáčku zamícháme k fazolkám s quinoou a nakonec přidáme na 200 g kostičky nakrájeného lahůdkového tofu. Jíme s chlebem.
Já jsem si k tomu ještě dala dřínky nakládané jako olivy, které jsem dělala loni a byla to delikatesa!



Žádné komentáře:

Okomentovat