BROKOLICE S ČOČKOU A ŠPENÁTOVOU OMÁČKOU

Oběd nazeleno 
200 g čočky předem namočíme, vodu vyměníme a uvaříme doměkka, scedíme, promícháme se dvěma lžícemi lahůdkového droždí a ochutíme Bambovou solí (či jinou ochucenou solí).
Hlávku brokolice rozebereme na růžičky, osolíme a uvaříme v páře.
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, okořeníme dvěma chilli papričkami, dobromyslí a vmícháme 300 g spařeného pokrájeného čerstvého špenátu. Vmícháme dvě lžíce sezamové pasty Tahini, osolíme a dusíme deset minut ve vlastní šťávě. Odstavíme, ochutíme šťávou z půlky citrónu a rozmixujeme dohladka.


Žádné komentáře:

Okomentovat