CUKETOVÁ MISKA

Výtečné propojení chutí, doporučuji!
Nejprve uvaříme 300 g mrkve doměkka a rozmixujeme ji spolu s pokrájenou cibulí, kouskem zázvoru, 2 stroužky česneku, 2 lžícemi citrónové šťávy, lžící rýžového octa, solí, lžičkou rýžového sirupu, 3 lžícemi olivového oleje a trochou vody na hladkou hustou omáčku.
Jednu středně velkou cuketu nakrájíme na tenká kolečka, narovnáme do pekáčku, okořeníme oblíbeným kořením, například sušeným česnekem, pepřem, tymiánem, kari, paprikou atd., osolíme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme asi 15 minut, nesmí příliš změknout.
100 g černé čočky beluga vložíme do většího množství osolené vody a vaříme doměkka, ke konci varu vhodíme do hrnce misku nakrájeného špenátu a ihned společně scedíme a necháme okapat.
100 g kuskusu vsypeme do misky, přidáme tři lžíce hrozinek, osolíme a zalijeme vroucí vodou tak, aby sahala asi 1 – 1,5 cm nad kuskus. Přiklopíme a necháme 15 minut nasáknout, pak promícháme vidličkou.
Na talíř narovnáme kuskus, čočku se špenátem a cuketu a polijeme mrkvovou omáčkou. Mňam!



Žádné komentáře:

Okomentovat