JAHODOVO-REBARBOROVÝ KOLÁČ

Co by to bylo za květen bez rebarborového koláče? 
Na mírně teplé plotýnce nebo na sluníčku necháme změknout 100 g kakaového másla (můžete použít i dobrý margarín na pečení či máslo, pokud je jíte) a promícháme se 150 g prosáté celozrnné špaldové mouky. Vzniklou drobenku vtlačíme do vymaštěné koláčové formy (20 cm) a necháme dvě hodiny odpočinout v chladničce. Poté předpečeme při 180 stupních 10 minut.
V rendlíku povaříme 200 g oloupané a nakrájené rebarbory, 200 g jahod (můžete použít i mražené), 100 g špaldového sirupu nebo jiného oblíbeného sladidla, 3 lžíce tapiokového škrobu (klidně použijte kukuřičný či bramborový škrob) a 50 ml vody. Do husté hmoty vmícháme ještě dalších 200 g celých jahod a navrstvíme na předpečený korpus. Posypeme drobenkou připravenou ze 40 g rozehřátého kakaového másla, 50 g rapadury (nebo cukru), 75 g pomletých ovesných vloček a 50 g celozrnné špaldové mouky. Pečeme při 200 stupních 25 - 30 minut. Necháme dobře vychladit, lepší je trochu odleželý.



Žádné komentáře:

Okomentovat