TEMPEH V MARINÁDĚ

Inspirace z knihy Jíme zdravě.
Delikátní pokrm, pro který můžete použít tempeh, ale i tofu, seitan, sojové maso nebo takzvabný „Kukuřízek“, což je rostlinná alternativa masa s kukuřičnou moukou. Já jsem použila právě ten a k tomu i tempeh.
350 g tempehu (či jiného rostlinného „masa“) nakrájíme na špalíky a vložíme do misky. Rozmixujeme 150 ml bílého vína, 50 ml olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa, 1 lžíci Tamari, tymián, rozmarýn, 4 stroužky česneku, a pepř a touto marinádou zalijeme tempeh v misce. Přiklopíme a necháme dvě hodiny v chladničce marinovat.
Poté po obou stranách osmahneme na pánvi s olejem dozlatova, zalijeme zbytkem marinády a krátce povaříme.
Podáváme s bramborami vařenými v páře spolu s květákem a rozšťouchanými s trochou rostlinné smetany, solí, pepřem a bylinkami (použila jsem naťovou cibulku, rukolu, řeřichu a mladý špenát).



Žádné komentáře:

Okomentovat