RAJČATA PLNĚNÁ VEJCI

Rychlé a moc dobré jídlo. Kdo nejí vejce, může použít třeba rozdrobené tofu promíchané s rostlinnou smetanou a bylinkami.
Na osobu počítáme vždy dvě rajčata a dvě vejce. Opravdu velká rajčata omyjeme, seřízneme jim vršek a vydlabeme je. „Odpad“ použijeme do salátu nebo do zeleninových směsí či omáček. Vnitřky rajčat osolíme, opepříme, vložíme špetku posekaných bylinek (řeřicha, petrželka, pažitka...) a lžičku strouhaného veganského sýru. Do každého rajčete rozklepneme jedno vajíčko. Pokud máme rajčata menší, použijeme jen žloutky a z bílků uděláme třeba sněhový moučník. Osolíme, posypeme strouhaným veganským sýrem a bylinkami, pokapeme olejem a vložíme do vymaštěné zapékací misky. Pečeme při 200 stupních 15 minut s pokličkou a 15 minut bez ní. Podáváme s brambory nebo kaší a salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat