JAHODOVÝ DORT

Skvělý, lehoučký dortík!
Prsty dobře promícháme 150 g celozrnné špaldové mouky, 50 g najemno namletého kokosového cukru (nebo prostě cukru moučky, pokud nemáte kokosový), 100 g libovolného oříškového másla a lžičku kypřicího prášku. Tři čtvrtiny vzniklé drobenky nasypeme do vymaštěné dortové formy (24 cm) a stlačíme. Povrch posypeme 200 g drobných jahod.
V mixéru rozmixujeme na jemný krém 700 g silken tofu, 100 g rýžového sirupu (či cukru), 1 sáček pudingového prášku (jahodového nebo vanilkového) a půl kila jahod. Krém nalijeme na jahody, posypeme zbytkem drobenky a pečeme při 180 stupních 45 minut. Krájíme zcela vychladlé.


Žádné komentáře:

Okomentovat