AJVAR

Jistě znáte ajvar s lilkem. Skvělá ostrá omáčka ke grilované nebo pečené zelenině nebo tofu, luštěninovým placičkám, plackám pečeným na kamnech atd. Tohle je verze s rajčaty, protože lilek u nás není příliš v kurzu.
Kilo rajčat, kilo paprik, půl kila cibule, tři paličky česneku a chilli podle chuti nasekáme v robotu a přemístíme do velkého hrnce. Přidáme 60 g přírodního cukru, 60 g himálajské soli, lžičku tlučeného hořčičného semínka, 300 ml panenského olivového oleje a 100 ml jablečného octa. Promícháme a vaříme půl hodiny. Poté ponorným mixérem rozmixujeme a ještě půl hodiny vaříme do zhoustnutí. Nalijeme do vyvařených skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme.



1 komentář:

  1. Zrovna vařím (celkově už potřetí). Je to dobrota! Děkuji za skvělý recept :)

    OdpovědětVymazat