PEČENÁ ZELENINA S ŘEŘICHOVÝM DIPEM

Velmi jednoduché, zdravé a chutné jídlo.
Kilo ozličné zeleniny (cuketa, dýně, červená řepa, celer, mrkev, batáty...), kterou máme zrovna k dispozici, a kilo brambor očistíme a pokrájíme na kousky. Promícháme s olivovým olejem, solí a bylinkami a pečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka.
Dohladka rozmixujeme 340 g soft silken tofu (je to jemné, měkké tofu, které se hodí právě na různé krémy a omáčky, seženete ho v tetrapacku v asijských specialitách), dvě hrsti řeřichy, 4 stroužky česneku, 1 lžičku ostré hořčice, 40 ml olivového oleje, lžíci rýžového sirupu, sůl a šťávu z jednoho citrónu.


Žádné komentáře:

Okomentovat