HRACHOVÁ POLÉVKA S HOUBAMI A MANGOLDEM

Skvělá jemná polévka, doporučuji k vyzkoušení.
250 g zeleného hrachu namočíme přes noc do teplé vody se lžící jablečného octa kvůli aktivaci fytázy. Druhý den propláchneme, zalijeme 1 l čisté vody, vložíme dvě snítky saturejky a vaříme doměkka. Ponorným mixérem rozmixujeme a dáme stranou. Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme 3 lžíce hladké kukuřičné mouky a dobře promícháme, zalijeme 500 ml studené vody a rozmícháme dohladka. Vložíme 10 g (v suchém stavu) předem namočených sušených hřibů, osolíme, vmícháme připravenou hrachovou polévku a vaříme půl hodiny. Nakonec vmícháme 100 g pokrájených mangoldových listů (či špenátu) a necháme zavadnout. Zjemníme 100 ml rostlinné smetany a ochutíme dvěma utřenými stroužky česneku a prohřejeme.




Žádné komentáře:

Okomentovat