ŠŤAVNATÝ PIŠKOT

Dnešní improvizace, je to jen návrh, který vás třeba inspiruje. Měli jsme chuť na něco sladkého, tak jsem dala na stůl všechno, co by se dalo použít a vzniklo z toho něco moc dobrýho. :)
50 g změklého másla utřeme se 4 žloutky do pěny, vmícháme dvě nastrouhané mrkve (150 g), jednu skleničku dětské jablečné přesnídávky, nejlépe domácí, 70 g moučkového cukru, lžičku kypřicího prášku,strouhanou kůru z jednoho citrónu, 100 g polohrubé mouky a nakonec tuhý sníh ze 4 bílků. Rozetřeme do menšího vymaštěného a vysypaného pekáčku a pečeme na 170 stupňů asi 20 minut. Necháme částečně zchladnout v troubě při pootevřených dvířkách, povrch poklademe na kousky pokrájenými broskvemi z jedné malé plechovky (400 g) a zalijeme krémem uvařeným ze šťávy z kompotovaných broskví doplněné vodou na 400 ml, tří lžic cukru, šťávy z jednoho citrónu, 50 ml mátového sirupu a sáčku vanilkového pudingového prášku.
Necháme nejméně dvě hodiny tuhnout, až teprve potom krájíme (my čekali přesně 40 minut). :)



více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

2 komentáře:

  1. zdravim vas, mam rada vase recepty a chci se poradit - dcerka ma alergii na vajecny bilek, zloutek muze..a ja bych ji chtela udelat piskot.myslite, ze napr.v tomto bude ten snih hooodne chybet? dekuji za odpoved, krasne dny, daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. udělejte vaše osvědčené těsto, které vám vyhovuje a na to pak dejte ten puding s ovocem

      Vymazat