MINIPIZZY

Výhodou takových mrňavých pizz je to, že si každý může ozdobit svoje pizzy čím chce, u nás mužská část rodiny například nejí rajčata. Někdo zas nerad olivy atakdále. Navíc je milujou prckové 
Nejdříve připravíme těsto. V míse smícháme 200 g špaldové celozrnné mouky, 400 g hladké bílé mouky, půl lžičky soli, 8 polévkových lžic olivového oleje a kostku droždí (42 g) rozmíchanou v 300 ml vlažné vody. Vyklopíme na vál a rukama hněteme tak dlouho, dokud se nezačnou tvořit bubliny a těsto není hladké, pružné a nelepivé. Vrátíme ho do mísy, potřeme olejem, zakryjeme utěrkou a dáme na 45 minut kynout. Po vykynutí prohněteme, vál pomastíme olejem a těsto rozdělíme na 15 – 20 kousků a z nich vyválíme nebo prsty roztlačíme kolečka.
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, necháme na něm změknout na nudličky nakrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme konzervu krájených rajčat, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a na každou minipizzu dáme po lžíci této omáčky. Poklademe olivami, konzervovanou kukuřicí, rajčaty, nebo jakoukoliv zeleninou co máme rádi nebo třeba žampiony. Nakonec ozdobíme sýrem (já měla domácí sýr z tvarohu, domácí sýr z mléka s bylinkami a domácí ricottu) a posypeme čerstvým tymiánem. Pečeme na 220 stupňů asi 20 – 30 minut.



více najdete na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat