CIBULE

O tom, že cibule je skvělá léčivka, už snad dnes nikdo nepochybuje. Cibule působí antibioticky, zvyšuje sekreci žluči, trávicích šťáv ve střevech a žaludku a trávicích enzymů ve slinivce, působí sedativně na nervový systém, pomáhá při zahlenění, stimuluje srdečně-cévní systém, působí antiskleroticky a desinfikuje střeva, vedle toho dokáže účinně potírat kvasinkové poševní infekce a dokonce pomáhá při vypadávání vlasů. Jediná známá kontraindikace je při akutním žaludečním vředu.
Mám ale vyzkoušených několik jednoduchých cibulových triků, které vám možná pomůžou v nouzi.
1. dětská rýma - miminka neumí smrkat a proto je pro ně rýma utrpením, v noci nespí, brečí a vůbec to stojí dost za prd. Zkuste miminku, které má rýmu, položit na noc vedle postýlky na noční stolek talířek s nadrobno nakrájenou cibulí. Takhle to dělejte každou noc, dokud rýma nepoleví. Podle našich zkušeností už druhou noc děťátko spí klidně a do tří dnů je po rýmě.
2. bolest v krku, nachlazení - oloupanou cibuli rozkrojíme na polovic, dáme do hrníčku a zalijeme vroucí vodou. Necháme 10 - 15 minut zakryté vyluhovat, cibuli vyhodíme a nálev vypijeme. Alespoň 3 - 4 x denně. Skutečně zabírá!
3. popáleniny a opařeniny - běžné drobné popáleniny a opařeniny, které utrpíte v kuchyni, snadno a rychle vyléčíte čerstvě rozkrojenou cibulí, zkrátka jí popáleninu několikrát potřete. Zabírá okamžitě, Během pár minut zmizí zčervenání kůže a bolest poleví. Vyzkoušeno právě dnes 




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat