MAKOVÝ KOLÁČ S TŘEŠNĚMI

Jsem nezdolný bojovník a svoje excesy v pečení veganských moučníků z obyčejných a dostupných surovin považuju za osobní selhání, takže jsem to nevzdala a vyzkoušela tenhle, který má konečně tu správnou konzistenci a skvělou chuť k tomu.
200 g vylisované suché makové drtě z výroby makového mléka smícháme v míse s 50 ml švestkového sirupu, 50 ml slunečnicového oleje, 100 ml rostlinného mléka, 50 g polohrubé mouky, 100 g bramborového škrobu, 2 lžičkami jedlé sody, 50 g třtinového cukru a nakonec opatrně vmícháme rostlinný sníh vyrobený takto:
Večer smícháme 50 g nenamletého lněného semínka a 500 ml vody, přivedeme k varu a mírně vaříme 20 – 30 minut. Vytvoří se nevábná kaše gelovité konzistence, kterou přecedíme přes cedník a dáme do rána chladit do chladničky. Vyšleháme elektrickým šlehačem na nejvyšší rychlost na hustý sníh.
Do vymaštěné koláčové formy dáme vrstvu makového těsta, posypeme ho vypeckovanými třešněmi, navrstvíme zbytek těsta a povrch posypeme zbytkem třešní. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut až půl hodiny.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat